Det er mange måter å lage gode karbonadekaker på. Dette er nok en variant, og disse er spesielt gode kalde; kanskje på frokostbordet i påsken?
1 pk kjøttdeig, 14% fett
1 pk kjøttdeig, 5% fett
2 gule løk
3 skiver fint brød (kromme)
1/2 rød paprika
2 fedd hvitløk
4 ss kaldpresset olivenolje
3 eggeplommer
1/2 ts worcestershire sauce
1 ss dijon senep
1/2 ts kajennepepper
1/2 dl melk
1 1/2 ts allehånde
Salt, pepper og varm karri
Ha brød, olivenolje og løk i kjøkkenmaskinen og la den gå til det blir en fin pasta (3 min). Tilsett paprika og hvitløk og så alt krydderet og sausene. Kjør i noen minutter og hell over i en annen bolle. La det gjerne stå en stund så smakene får satt seg. Ha kjøttet oppi en tom kjøkkenmaskin og tilsett litt og litt av blandingen mens den går. Farsen skal ha en lett og smidig konsistens.
Brun så karbonadene i varm jernpanne med godt smør. Etterstek tilslutt alle karbonadene i ovn ved 190 grader i 10 minutter. Velbekomme! Best kalde til påskefrokosten :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar