Kom over denne på Rema til 29 kr kiloen. Her får man mye kjøtt for pengene. Det er en klassisk gammel søndagsrett og et lite søk på nettet blandt de utallige matbloggene der ute gir mange relativt like fremgangsmåter.
Jeg valgte å gni den inn med salt og pepper samt rute fettet på toppen og sette det inn med en blanding av honning og Dijon senep.
Videre lagde jeg lommer i kjøttet der jeg la inn epleskiver og surret den sammen med tråd. Stekte 80 min ved 130 grader + 10 min ved 180 og varmluft for å få sprø svor. På grunn av den røkte smaken klarte jeg ikke å kjenne bidraget fra epleskivene på kjøttet, men det var likevel veldig dekorativt og godt med varmt eple til.
Som tilbehør tar jeg alltid sesongens grønnsaker som akkurat nå var gulrøtter, blomkål og ferske bønner. Jeg lar de trekke i vann rett under kokepunktet i noen minutter slik at de gir litt tyggemotstand. Husets yngre medlemmer foretrekker gulrøttene gjennomkokte så det løser jeg lett ved å lage noen små biter til dem og noen store til meg.
Lagde en enkel løksaus av en halv løk som jeg freste i olivenolje i en kjele med 1 ts sukker, og deretter lot koke i 1 dl vann og 1/3 terning hønsebuljong. Da dette var innkokt tilsatte jeg 2 dl kraft og jevnet med Maizenna.
Serverte med melne poteter kokt i 20 min med en sitronskive.
Ble en veldig enkel og god søndagsmiddag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar